Annelie Boustedt

Häst & Hälsa

Tejp hjälper hästen träna musklerna

Kinesiotape är ett mycket potent hjälpmedel som sedan slutet av 1980-talet använts av idrottare. Det används nu även till hästar vid uppträning efter skada och vid träning av friska hästar som kan behöva optimera en viss muskelfunktion.

Cirkulations- / lymfsystem

En sammandragning av lymfcirkulationen orsakas ofta av inflammation i skadad vävnad. Utsläpp av vätska leder till ökat tryck, eftersom svullnaden fyller utrymmet mellan hud och muskler och begränsar lymfflödet. Kinesiologitejp kan minska detta tryck och kan minska lymfstockningar. Det traumatiserade området sträcks medan bandet appliceras osträckt. Huden, som drar sig tillbaka från sträckningen, lyfts nu av tejpen.  

Förbättrar muskelfunktionen

Muskelskador leder också till bristningar i bindväven. Tryck- och smärtsensorerna, som irriteras av vätskeutsläpp i utrymmet mellan vävnaden, kommer att visa svullnad, smärta, stelhet och ökad inflammation som ett resultat. Kinesiologisk tejpning kan vara ett förnuftigt terapeutiskt alternativ här och med andra problem (t.ex. postoperativ muskelhypotoni).

Stöd för gemensamma funktioner Kinesiologisk tejpning kan påverka gemensam biomekanik genom att balansera agonist- och antagonistmuskler, vilket kan minska skyddande muskelskydd och smärta. Det kan användas för att stödja ledband och senfunktion och förbättrar proprioceptiv medvetenhet.

Hud

Reaktionen av VetkinTape påverkar hudens position och elasticitet. Beroende på vävnadens rörlighet är "krökningar" synliga. Smärtreducering kan uppstå på grund av ”Gate control mekanismen” och effekten av tejpen på huden och ytlig fascia.

Fascia

Liksom huden kan den ytliga fascian påverkas av rekyleffekt. På grund av denna smärtlindring och ökningen av vävnadsflexibilitet kan det hjälpa till att optimera funktionen och hjälpa vävnadsåterhämtning.

Jag arbetar med hästar och människor.

Fyll i kontaktformuläret nedan för kontakt