Annelie Boustedt

Häst & Hälsa

Jag arbetar med POWERLASER DUALWAVE

 

Medicinsk laser (LLLT) används för besvär med bl a smärta, värk och inflammation. Vid laserterapi påskyndas cellernas och kroppens självläkning. Förutom att du med lasern som verktyg kan åstadkomma fantastiska behandlingsresultat, får du större variation i ditt arbete samtidigt som du avlastas från den fysiska arbetsbördan.

Medicinsk Laser

Medicinsk Laser används mycket framgångsrikt på både människor och djur. I många länder används lasern på idrottsskador och inom travet.

Laser är ett rent ljus med endast en våglängd, den ökar genomblödningen och minskar svullnadern och sätter igång en självläkande process i kroppen.

Laser används tex: mot inflammationer och värk på muskler, leder och senor.

Laser verkar snabbt på inflammationer och även ödem. Hur ofta man behöver

Laser, beror på hur länge man haft ont och vad det är för sorts skada.

Vanligast är att man behöver ca: 3-8 behandlingar med en veckas mellanrum eller tätare i början och sedan med längre intervall emellan.

På akuta skador går det oftast snabbare.

De flesta känner av en förbättring redan efter första behandlingen, men en del kan få ont mellan 6-24 timmar efter en Laserbehandling. Detta beror på att det sätts igång en läkningsprocess i kroppen men det går oftast över efter någon dag för att sen bli mycket bättre.

Laser är bra på både akuta och kroniska smärtor. Man räknar med att skadan läker på halva tiden, mot vad den skulle göra utan en laserbehandling. Det finns inga dokumenterade biverkningar med laser.

Några vanliga behandlingsområden

Nacke

Axlar, (kalkaxel)

Rygg

Skuldror, (frozen shoulder)

Knä

Höfter

Tennisarmbåge

Carpaltunnelsyndrom

Svullnader/Ödem

Hälsporre, hälinflammation

Ischias

Idrottsskador

Tinnitus

Muskelknutor

Svårläkta sår/bensår

Brännskador

Herpes

Eksem

Artros mm.

Medicinsk Laser på djur

Laser används mycket på olika slags skador så som muskler, leder och senor. Inom travsport används lasern flitigt i dag.

Hästar framförallt har ett stort muskelsystem och det uppkommer ofta låsningar i nacke, hals och bogparti. Många oförklarliga hältor på hästar, sitter ofta i muskelsystemet.

En häst som hänger i ena tygeln tex: har ofta en låsning i de översta nackkotorna.

Laser stimulerar cellernas ämnesomsättning, immunförsvar och cirkulation i blod- och lymfkärl. Den hämmar också inflammationer och fungerar både muskelavslappnande och smärtstillande.

Lasern stimulerar kroppens alla självläkande egenskaper. På hästar kan man ofta se att dom blir väldigt snabbt trötta under en behandling, de börjar gäspa, gapa, sträcker ut halsen och en del lägger sig även direkt efteråt och sover. Detta är ett bra tecken på att lasern ger ett snabbt resultat.

Både hästar och hundar svarar mycket bra på behandlingen. Laser på häst, hund och katt Muskler, leder och senor Ömma ryggar, belastningsskador

Sårbehandling

Hudproblem

Furunkulos

bölder

Fistlar

Eksem

klåda

Artros mm.

Namn*
E-postadress*
Meddelande*

Öppettider

Om du har en butik, använd detta utrymme för att låta dina webbplatsbesökare veta när den är öppen.